Een mini-Festival op de Maastunnel

  Op het Charloisse Hoofd konden bewoners op grote picknickkleden gemaakt door bewoners  genieten van een heerlijke picknick.  Rondom de picknick vonden allerlei leuke activiteiten plaats; hoelahoep, touwtrekken, acrobatiek, yoga, fotoshoot en een bingo verzorgd door gastvrouw Marja van Katendrecht. Deze activiteiten werden aangeboden door verschillende (bewoners)organisaties uit Charlois.

  Naamgeving parkje

  Omwonenden is in aanloop naar de Picknick gevraagd namen in te leveren voor het parkje langs het Ponserpad. Welke naam verdient dit parkje aan de Maas? Circuleren er al bijnamen? Charlois aan het Water heeft de meest aansprekende namen op een straatnaambord geplaatst zodat bezoekers tijdens de picknick op hun favoriet konden stemmen.

  Achtergrond

  Met de picknick willen Charlois aan het Water en VeerpontZuid deze prachtige plek aan de Maas beter benutten en de bereikbaarheid van de stad verbeteren.

  Als plek is het Charloisse Hoofd voor veel bewoners en bezoekers een belangrijk oriëntatiemoment in hun dagelijkse route. Voor omwonenden biedt het grasveld een ongekend grote groene ruimte midden in de stad met zicht op het water. Kortom, een geweldige plek, die ondergewaardeerd en onderbelicht blijft.

  De bereikbaarheid van Charlois is al jaren een grote zorg van veel bewoners. En het wordt alleen maar slechter nu de Maastunnel 2 jaar dicht is Voor een brug over de Maashaven is voorlopig geen geld dus is een pontverbinding het juiste alternatief over water. Hiermee wordt de mobiliteit van bewoners en binding met het stadscentrum enorm verbeterd!

  Met dank aan:
  Gebiedscommissie Charlois, Woonstad Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting De Nieuwe Nachtegaal, Stichting KICK, Bewonersorganisatie OVDB, TOS, Veldacademie, Cultuurwerkplaats Tarwewijk, DOCK, Stedelinks010, Juliette-Events, Cafe Teddybear, De Tenders, Susana Pedrosa, John van der Jagt, May Duits, Kanja&Olive, Nurcan Kaya, Dilek Bayraktar, Anja El Boudgani