Een ontmoetingsplek aan de kade

  Het Paviljoen … aan het Water is een nieuwe ontmoetingsplek aan de Maashaven. De voormalige bedrijfskantine van de vuilverbrander AVR krijgt een tweede leven als eethuis voor kookinitiatieven uit de wijk en platform voor bewoners met ideeën.

  Na de renovatie van het pandje, is een start gemaakt met een buurttuin, maatschappelijk- culturele programmering en een pop-up restaurant. De programmering wordt samen met bewoners, kunstenaars, initiatiefnemers, ondernemers en onderwijsinstellingen uit de wijk samengesteld.

  In de zomer biedt het paviljoen lekker en betaalbaar eten uit de wijk met zicht op de Rotterdamse skyline.Tegelijk is het terras aan de Maashaven een prachtige ontmoetingsplek voor bewoners en ondernemers uit Charlois.

  In de winter is het paviljoen een productieruimte voor artists in residence, die bezig zijn met de ontwikkeling van de Maashaven en de aangrenzende wijken. Tevens dient het als platform voor initiatieven uit de wijk.

  Stichting Charlois aan het Water is verantwoordelijk voor het Paviljoen …aan het Water. Het doel van de stichting het een duurzame verbinding tussen haven en wijk te bewerkstellingen en de Maashavenkades weer onderdeel te laten zijn van Charlois.

  Meer over de programmering is te zien op Paviljoen …aan het Water.