Charlotec – IJzersterk in Charlois

  Op het Charlotec terrein in Charlois komen haven en stad samen. Een unieke plek midden in de stad omringd door grote publiekstrekkers als de SS Rotterdam en Speelstad Rotterdam.

  CHARLOTEC

  IJzersterk in Charlois

  Een nieuwe naam, een nieuwe toekomst

  Met deze brochure heeft Vitibuck Architects de plek op de kaart gezet door op een nieuwe manier kennis te laten maken met dit meer dan honderd jaar oude havengebied. Onderzoek naar de rijke historie van het gebied en  inventarisatie van  de karakteristieke loodsen en gebouwen laten zien welke mogelijkheden hier allemaal liggen.

  Om het gedeeltelijk leegstaande terrein weer nieuw leven in te blazen is er voor een nieuwe naam gekozen, die ligging in Charlois en de het technische verleden van de locatie verbindt.  Charlotec is nu de officiele naam voor het terrein.

  Inmiddels zijn verschillende publieke activiteiten zoals de Rotterdamse Bazaar  hier neergestreken en hebben het gebied geopend voor het grotere publiek.

  Voor de gemeente Rotterdam hebben we hier het eerste “Passie voor Techniek” diner georganiseerd, waarbij werkgevers en jongeren, die interesse hebben in techniek, elkaar konden ontmoeten. Werkgevers en jongeren konden na een historische rondleiding op het terrein in de voormalige kantine van het complex genieten van de kookkunsten van WIJKOKE, burgerinitiatief uit Charlois, die de catering verzorgde. WerkgeversServicepunt Rijnmond en de gemeente Rotterdam hebben hiervoor uitgenodigd.